torsdag 31 maj 2012

Comeback i fotbollsmålet

Vet inte hur länge sedan det var jag senast tog på mig målvaktshandskarna, men idag blev det i alla fall comeback i korpserien.

Sjumannamålen passar mig fint och med någon slags "Mixed Keeper Arts" från fotboll, handboll och innebandy gick det faktiskt rätt bra. Förutom den gången då jag gick vilse i straffområdet och släppte en boll förbi mig som jag trodde skulle gå en bra bit utanför. Det var pinsamt...

Det blev ett mål till i baken, men annars stod jag på rätt plats och litade stenhårt på mina goda reflexer. Segersiffrorna skrevs till 5-2 och jag får förmodligen nytt förtroende nästa vecka – eftersom ordinarie målvakten är på semesterresa...

Och inte nog med det. Jag cyklade baskemig till matchen – OCH tog en extra omväg på vägen hem. Det är fortfarande friska temperaturer ute, men i helgen ska jag nog kunna lämna mössan hemma i alla fall.

måndag 21 maj 2012

En kletig svart smet...

Det sägs ju att Bror Duktig stoppat undan en hel del kosing i väntan på sämre tider. Men hur mycket deg tror du att det finns i den norska stadskassan?

I dagens lokalblaska fanns nufforna svart på vitt. I en intressant krönika lärde jag mig att Norge för tillfället går med vinst på (i runda slängar) en miljard.
Men inte om året – utom om dagen!

Bror Duktig har cirka 4 000 miljarder norska kronor i eget kapital. Jämför det med Sveriges bruttonationalprodukt som 2011 uppgick till 3 495 miljarder...eller med norska kronor mätt 2 915 miljarder.

Men nåja, spara ni på bara. Förr eller senare tar den kletiga svarta smeten slut. Och den går knappast att ersätta med torkad fisk...

tisdag 15 maj 2012

Giro di Tromsøya

Så var det dags att lufta cykeln på allvar. Det blev ett varv runt ön, en liten lagom runda som jag säkert (=förhoppningsvis) kommer köra vår- och sommarkvällar..

Det var en skön tur. Temperaturen låg strax under tio grader och vindstrutarna på flygplatsen hängde rakt nedåt. Och även om snön är borta på ön så fanns det gott om snötäckta berg att titta på.

Länk: På Runkeeper kan du se vilket lôsigt tempo jag höll