fredag 8 juni 2012

EM-sågen: Dessa underliga män med kontrollbehov

Vad är det för märkliga typer som klarar sig hela vägen till domareliten? De måste ju vara människor som inte får bestämma tillräckligt mycket vid sidan av fotbollsarenorna. Huvuddomarens insats i dagens match behöver jag väl inte gå in närmare på. Och jag blir tokig på linjemännen som viftar så fort någon faller till marken framför dem. Var det när något ljushuvud döpte om dem till assisterande domare som detta började? De hade så gärna varit huvuddomare att de övertolkar väldigt många situationer. De står helt enkelt för nära situationerna för att kunna bedöma den riktigt.

Och fjärdedomarna sedan... När Grekland tvingas till sitt första byte står reservdomaren med armen som en bom framför inhopparen och visar att det minsann är absolut förbjudet att ens sätta en lilltå på planen innan den skadade spelaren lämnat planen. För här är det JAG som bestämmer (...men hemma är det min fru som bestämmer allt). 

Vad gör Lindeborg som kommentator? Var är Chris Härenstam? Hur många gånger fick vi höra att "det var precis så här grekerna spelade 2004". 
 
Vad gör den gamle Öisaren som bisittare? Markus Johannesson fungerar okej i rollen som expert i studion, men han missar detaljer i spelet på ett irriterande sätt. Att han tyckte det var ett klart gult kort när greken blev utvisad var lågvattenmärket. Dessutom låter hans röst låter som en riktig "Bror Duktig". Och rösten är trots allt viktig när man kommenterar fotboll.

Målvakten i Polen hade två ingripande. Först gjorde han en helt galen utrusning och var inte ens i närheten av inlägget vid Greklands kvittering. Och sedan helt snett ute igen vid straffen. Inte alls i balans att spela ett mästerskap på hemmaplan. Men riktigt skönt att se honom bara lämna planen istället för att spela "Allan" som de flesta andra spelare hade gjort.

Karagounis straff? Var det någon i hela världen som inte såg att han skulle slå den i målvaktens vänstra hörn?

Daniel Nannskog är en pajas! Men det är hans uppgift och han sköter den rollen perfekt. En fotbolls-tyckare behöver inte sitta och rita pilar för att tillföra något.

Underhållande öppningsmatch! Kul med en sådan händelserik premiär. Det kan vi tacka den svartklädda tomten Carlos Velasco Carballo för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar